Hvis du sidder meget ved bordet, f.eks. foran din computer, så er det vigtigt, at du har mulighed for at sidde godt. Du kan nemlig få skader i nakke og ryg, hvis du ikke passer godt på din krop.

Det er ikke kun fysisk hårdt arbejde, der er hårdt for kroppen

Hvis du sidder stille mange timer i døgnet, så kan det faktisk have store konsekvenser for din krop. Hvis du ikke sørger for at få gang i blodomløbet, så kan det nemlig føre til blodpropper, som kan være ekstremt farligt. Det kan også føre til hjerte-kar-sygdomme, og du kan få alvorlige skader i nakke og ryg. Det er altså ikke bare sådan helt ufarligt at sidde stille og arbejde – og det er ikke kun fysisk hårdt arbejde, der kan være skadeligt for kroppen.

dårlig ryg

Find den rigtige kontorstol

Når du skal passe godt på din krop, så skal du sørge for at have det rigtige møbel til det. Du skal have en stol, du sidder godt ergonomisk i. Du kan finde en god kontorstol på https://www.inventarland.dk/. En god kontorstol behøver ikke at være en dyr kontorstol. Du kan sagtens finde en til en overkommelig pris, som du sidder godt og komfortabelt i.

Husk at skifte stilling

Det er dog ikke nok at have den rigtige stol. Du skal også huske at skifte stilling i løbet af en arbejdsdag. Hvis du glemmer det, så kan det betyde, at blodet ikke kan løbe ordentlig rundt, og det er dette, der kan medføre blodpropper – det vil vi jo gerne undgå! Det kan dog også ”bare” være hårdt for kroppen konstant at sidde i den samme stilling. Her bruger du nemlig konstant de samme muskler, og disse kan blive overbelastede og føre til skader. Det kan ligeledes være gavnligt, hvis du sørger for at komme op og stå i løbet af en arbejdsdag. For at gøre dette, kan det godt være, du skal investere i et hæve/sænke-bord – men det kommer også til at være alle pengene værd!

Find et godt match

Der findes ikke én rigtig kontorstol. Det kan være helt individuelt, hvad man har brug for. Det kan f.eks. være, du går meget op i, at der er armlæn på din kontorstol, eller at sædet skal kunne vippes langt tilbage. Der kan være flere forskellige præferencer, du kan overveje, når du skal finde den rette kontorstol. Det er ikke altid en nem opgave, men det hjælper at tage ting som disse med i dine overvejelser.

Udseendet tæller også noget

Det gør bestemt heller ikke noget, hvis du har et bestemt krav til, hvordan din kontorstol skal se ud. Det kan jo være, den lige skal passe ind i en bestemt indretning eller have en bestemt farve. Det er naturligvis ikke det vigtigste, men det er helt fair, hvis du også har et krav til udseendet. Mon ikke du kan finde en kontorstol, der både lever op til dine ergonomiske og æstetiske krav?