Hvis du snart skal have et barn, så er der masser af ting, du skal have styr på. Synes du også, det kan være svært at finde overblikket, så kan du jo starte med at læse med her?

Hagesmæk

I starten skal barnet jo ikke bruge hagesmæk – men tiden med en lille ny går hurtigt, og inden du får set dig om, så er det ved at være tid til, at dit barn skal bruge en hagesmæk. Børn er ikke gode til at putte maden direkte ind i munden. Det skal helst rundt i hele hovedet og ned ad tøjet – derfor skal man sørge for at have en hagesmæk, så man ikke skal skifte tøjet helt lige så ofte. En hagesmæk behøver heller ikke at være en dyr investering, så på den måde sparer du penge i sidste ende.

hagesmæk

Sut

En baby skal naturligvis have en sut. Du kan få en sut, der øver babyen i at sutte, så babyen også får øvet sin sutteteknik, når du ikke giver bryst.

Sutteflaske

Man kan ikke fortsætte med at give sit barn bryst, og der er endda nogle, der helt vælger at lade vær. Der er også dem, det ikke kan lade sig gøre for. Der kan altså være mange grunde til, at man har brug for en sutteflaske, når man har en lille baby.

Tøj

Det er naturligvis klart, at du skal have noget tøj, du kan give på din baby. Du bliver nok overrasket over, hvor hurtigt et barn kan vokse ud ad tøjet, så det kan være en god idé at have et stort lager af tøj allerede inden, barnet er født.

Ammeindlæg

Når man får mælk i brysterne, så kan det være svært at styre, hvornår mælken løber ud af brystet. Hvis man ikke gider at skifte trøje flere gange om dagen, fordi der kommer mælk på, så er det en meget god idé at købe nogle ammeindlæg.

Bleer

Du skal selvfølgelig have en masse bleer, når du skal have en baby. Du kommer sikkert til at blive overrasket over, hvor mange bleer man kan bruge på en baby. De går nemlig ret meget på toilettet, så det er med at være godt forberedt.

Blespand

Når du skal skifte barnet, så er det ikke særlig lækkert, hvis du smider de beskidte bleer ud i skraldespanden. Det kommer hurtigt til at lugte – og derfor skal du have en blespand.

Krybbe

Din baby skal naturligvis have noget at sove i. Du skal derfor sørge for at have en krybbe. Du kan f.eks. få en, der kan stå i forlængelse af sengen, så du hurtigt kan se til barnet i løbet af natten – og det kommer du til!

Slynge

Det kan være rart at have noget at bære babyen rundt i. Det kan du gøre med en slynge. Så kan du også bære babyen, mens den er helt tæt på dig. Det er noget, der giver nærvær.

Barnevogn

Når du skal rundt med barnet udenfor, så skal du naturligvis have noget at skubbe det rundt i. Du skal naturligvis bruge flere ting, når du skal have en baby – men dette er en god start!