Det er ikke noget bedre end at byde velkommen til en ny, firbenet ven derhjemme. Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og det er der altså mange gode grunde til. De bringer glæde og kærlighed ind i vores liv, og de kan virkelig gøre hverdagen langt sjovere end den plejede at være.

Derfor er det også vigtigt, at vi behandler dem så godt som overhovedet muligt. Det inkluderer, at vi har gjort ordentlig klar, inden de gør deres indtog. Læs med her, og skynd dig at få fat i det vigtigste!

Husk hundeselen

En hundesele skal din hund selvfølgelig have. Det kunne du formentlig selv regne ud, men du skal også være opmærksom på, hvilken hundesele du køber. Der findes mange forskellige, og der er ligeledes mange forskellige prisklasser. Det er som udgangspunkt en god ide at vælge en hundesele, som ikke er den allerbilligste. De holder som regel ikke så længe, og samtidig kan de også være ukomfortable for din hund. Der er bare en sammenhæng mellem pris og kvalitet, også i forhold til hundesnore.

Du skal naturligvis også være opmærksom på din hunds størrelse. Det er ikke alle hundeseler, der passer til alle hunde, især ikke hvis du vælger en sele, som dækker kroppen. Det kan derfor være en god ide at undersøge hundens mål, så du cirka ved, hvad du har med at gøre.

Det er ofte bedst at købe mere end én, så du altid har en ekstra, hvis den anden bliver væk eller går i stykker. Det kan nemlig være et stort problem, hvis du pludselig står uden sele, for din hund skal jo stadig ud at gå. Derfor er det bare fornuftigst at være på den sikre side med en ekstra sele.

brun hund

Maden skal være af bedste kvalitet

Du vil naturligvis gerne have, at din hund kommer til at leve et langt og lykkeligt liv. Derfor er det også supervigtigt, at du passer godt på den lige fra start. Kun med de rigtige forudsætninger kan du sikre dig, at det i hvert fald ikke er dårlig levestandard, som kommer til at give problemer i hundens alderdom.

Derfor er det helt grundlæggende, at du kun giver din hund foder af højeste kvalitet. Meget af det billige hundemad er fyldt med unødvendige og endda usunde stoffer. Ofte er det også alt for fedt, hvilket hurtigt kan sætte helbredsproblemer i gang. Som udgangspunkt er det en god ide at købe mad hus dyrlægen eller i dyrebutikker. Det, du finder i supermarkederne, er sjældent af ordentlig kvalitet. Herudover er det centralt, at du undersøger, hvilke mærker der laver den bedste mad til præcis den hund, du får. Det er bestemt ikke ligegyldigt, for der er stor forskel både afhængig af alder og race.

Generelt kan man sige, at der skal være få, gode ingredienser i din hunds mad. Fibre er vigtige for de fleste dyr, og det gælder også hundene. Herudover har de brug for store mængder protein, og det skal helst komme fra rigtigt kød. Undgå hvede og andre unødvendige fyldstoffer, som blot er tilsæt for at mætte. Sådan kommer ud længst.