I dag skifter rigtig mange danskere de klassiske cigaretter ud med e-cigaretten – og med god grund. Der er nemlig mange fordele ved at vælge tobakken fra til fordel for dampen. Du får stadig den vanedannende nikotin i blodet, men du undgår samtidigt alle de andre skadelige stoffer i tobak. 

Vil du skifte over til damp, så får du her en gennemgang af, hvad du skal bruge til din e cigaret startpakke. 

Kom let i gang med en e cigaret startpakke 

Det nemmeste du kan gøre, er at købe en e cigaret startpakke, så du allerede har alle de nødvendige dele. Det kan nemlig være lidt kompliceret, hvis du er førstegangsbruger. 

En e cigaret startpakke består oftest af: 

  • Selve e-cigaretten 
  • Eventuelt batterier 
  • Opladerkabel 
  • Tank 

E-cigaretten kommer i forskellige volt alt efter, hvor meget power du vil have. Samtidigt afgør mængden af volt også, hvor stor din e-cigaret er, da den skal have plads til de indre batterier, der oplades med det medfølgende oplader kabel. 

Tanken er der, hvor din e-væske opbevares. Her kan der igen være forskel på, hvor meget den kan rumme alt efter størrelsen på din e-cigaret. 

Hvilken e-cigaret skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige størrelser af e-cigaretter, og det er derfor op til dig, hvor meget du vil dampe, og hvor længe din e-cigaret skal holde batteri. Jo større og mere kompliceret maskine, jo mere power og batteritid. 

Derudover findes der også to typer af indsugning: direkte til lunge og almindelig inhalation. Hvis du er vant til at ryge cigaretter, så minder den almindelige inhalation mest om cigaretterne. 

Med direkte til lunge kan du suge dampen direkte ned i lungerne, uden at du skal inhalere. Det er en anderledes følelse, når du ryger kontra cigaretter. 

E-væsken skal købes ved siden af 

Når du har tjek på din e cigaret startpakke, så skal du også huske væsken. Ellers får du nemlig ingen glæde af din nye e-cigaret. Her kan du få mange forskellige smagsvarianter, hvor du selv bestemmer indholdet af nikotin. 

Det er en fordel at du køber blandinger, der er lavet klar til dig med til din e cigaret startpakke, før du kaster dig ud i eventuelt selv at blande dem helt fra bunden af. Du skal nemlig lige finde ud af, hvad du kan lide, og hvilken mængde nikotin du skal bruge. 

Husk at have coils til at skifte ud med 

Måden, hvorpå din e-cigaret laver ”røg”, er ved at fordampe den e-væske, som er i tanken. Indvendigt i tanken sidder dine coils; et lille hylster med en smule bomuldsvat omkring en glødetråd. Når du bruger din e-cigaret og suger ind, vil vattet suge væsken, der fordamper, når det kommer i kontakt med den varme glødetråd. 

Dine coils skal skiftes med jævne mellemrum, da vattet ved brug på et tidspunkt vil blive lidt forbrændt. Dette giver din e-cigaret en brændt smag, der er meget ubehagelig. Derfor bør du altid huske at købe ekstra coils med til din e cigaret startpakke, så du kan skifte dem efter behov. 

gosmoke