Besøger du ofte fitnesscentret, eller overvejer du at begynde på det? I begge tilfælde er det en god ide at sætte dig ind i de forskellige kosttilskud, der kan være gavnlige for din træning. Der er nemlig flere muligheder for tilskud, der kan give ekstra energi til træningen, og positivt påvirke både udholdenhed og restitutionstid. Den helt klassiske er proteinpulveret. Det er med til at vedligeholde og opbygge din krops muskelmasse. Så hvis du ønsker en velernæret krop, større fysisk styrke og generelt at føle dig klar og tilpas i din krop, så hop ind på https://www.only-approved.dk/proteinpulver.html og undersøg deres store udvalg. 

Find det protein, der substituerer din træning bedst 

Du har mulighed for at vælge mellem proteiner fra mange forskellige kilder. Den mest kendte form for proteinpulver stammer fra køer, her er tale om valleprotein. Der tilbydes også en lang række veganske muligheder, fremstillet af for eksempel quinoa eller soja. Alternativerne er at foretrække, hvis du lider af for eksempel laktose intolerance, eller andre allergener. 

Proteinpulveret kan fås med mange forskellige smage. Nogle af de mest populære er chokolade, vanilje og jordbær. Proteinpulveret kan altså nærmest erstatte en milkshake på en cafetur – det er både et sundere og mere næringsfuld alternativ, der smager mindst lige så godt. 

Din lækre og sunde workout shake kan både nydes pre og post træning. Faktisk kan du nyde den næringsfulde blanding på alle tidspunkter af døgnet. De er specielt gavnlige, hvis din træning er forbundet med en stram diæt, der ikke tillader en alsidig kost. 

De forskellige typer proteinpulver 

Når du vælger proteinpulver, er der flere overvejelser, end om du skal vælge den animalske eller vegetariske version. Proteinpulver kan nemlig enten være koncentrat eller isolat – og hvilken type, du skal tage, afhænger af din træning. Isolat består af et renere pulver, der indeholder færre kalorier. Det anvendes hovedsageligt af professionelle sportsudøvere og atleter, da det kræver, at du træner ofte og intensivt. Koncentrat er fordelagtigt, hvis du til gengæld ønsker at tage på i muskler. Det indeholder flere kalorier, der giver mere energi til træningen. Således vil du præstere mere, og hurtigere kunne se fremskridt i din fysiske form. Som en bonus for dem, der lige er begyndt at bruge fitnesscentret kan det, at kunne se forskel på kroppen, styrke motivationen. Og med større motivation, vil træningen blive sjovere. 

Alternativer? 

Der kunne måske opstå undring, om det ikke kunne være lige så gavnligt for kroppen, blot at indtage proteinerne gennem en tilpasset og varieret kost. Det er dog ikke så ligetil, som det lyder. En alsidig kost, der skal indeholde alle de proteiner, du hurtigt og nemt kan indtage i en drik, kan hurtig blive dyr. Der skal indtages mælk og kød i store mængder, som tager tid at forberede og er besværlig at have med til træning. Husk også, at proteinpulver ikke er farligt. I Danmark er der meget strenge krav for fødevarer, og størstedelen af de proteinpulvere, du finder på det danske marked, er godkendt af fødevarestyrelsen.