Covid-19 har betydet for mange, at de er begyndt at arbejde mere hjemmefra. Hvis du er en af dem, som har haft møder over Teams og Zoom over nedlukningen, så kender du måske til vigtigheden af en god arbejdsstation derhjemme. Her kan du læse mere om, hvordan du bygger dit eget hjemmekontor.

Et hjemmekontor kan være næsten alle steder

En arbejdsstation kræver ikke det meste plads. Det vigtigste er, at du finder et sted, hvor du kan koncentrere dig. Hvis du bor sammen med andre, kan du med fordel vælge et sted, hvor de normalt ikke slapper af, når de har fri. Hvis du gerne vil være produktiv, kan det til tider være svært, hvis ens familie sidder i sofaen ved siden af og ser film. Når du har et passende sted i dit hjem, så skal du bare finde dit udstyr frem. Et skrivebord og kontorstol er et must for at kunne sidde ordentligt, når du arbejder. Når du har et skrivebord, skal du finde alle dine redskaber. Computer og diverse elektronik er vigtigt for mange, når de skal arbejder – især hvis det er online. Det kan dog stadig være rart at have papir og kuglepen til rådighed, så du nemt kan lave hurtige noter og brainstorme. Du kan finde et stort udvalg af kuglepenne på https://redofficescanofficeshop.dk/kontorartikler/skriveredskaber-1/kuglepenne-1.html.

kuglepenne

Hold din arbejdsplads organiseret

At have et rent og ryddeligt sted at arbejde betyder for mange, at de får nemmere ved at være produktive. Det kan være forstyrrende at sidde i rod og skulle koncentrere sig. Det gælder både hele rummet man er i, men det gælder især også selve ens skrivebord. Hvis dit skrivebord er fyldt med papir, skrald og gamle kopper, kan det næsten føles som om, der ikke er plads til dig og dit arbejde. Hvis du gerne vil kunne opretholde et ordentligt arbejdsflow, kan du med fordel sørge for, at din arbejdsplads er ren og ryddelig. Hvis du holder dit skrivebord rent og organiseret, vil du typisk også have nemmere ved at finde de forskellige ting, som du skal bruge, når du skal lave dit arbejde. Det kan for eksempel være rart at have et bestemt sted til dine kuglepenne, så du nemt kan finde en, når du skal bruge en.

Lav dit hjemmekontor permanent

På mange arbejdsplader har det at arbejde hjemme over nettet fungeret relativt godt. Det har endda betydet, at ved nogen virksomheder, overvejer man at lave dage, hvor ens medarbejdere arbejder hjemmefra. Hvis du er en af dem, som får den mulighed i fremtiden, så er det vigtigt, at du bliver ved med at have et ordentligt sted at arbejde derhjemme. Under nedlukningerne i forbindelse med Covid-19 har mange kunne nøjes en smule, når det kom til deres arbejdsstation, men hvis du ender med ar skulle arbejde mere hjemme fremover, kan det være rart at have en mere permanent arbejdsstation, som fungerer godt. Her er det især vigtigt, at du vælger et sted derhjemme, hvor du kan koncentrere dig.