Mange af os har siddet inde det meste af 2020 og især ketchersport og andre indendørs aktiviteter har været sat på pause. Behovet for igen at være fælles omkring sport og aktivitet er stort og udsigterne til, at der bliver åbnet op for muligheden, ser heldigvis lyse ud. Derfor er det tid til at anskaffe sig det helt rigtige udstyr til banen, så du kan se og være bedre end din modspiller. Hos sporthouz.dk finder du alt udstyr og tilbehør til netop den type ketchersport som du foretrækker.

Find din favorit ketchersport

Ketchersport er et vidt begreb, som både dækker over de klassiske spil som tennis og badminton, hvor din reaktionstid og reflekser udfordres og hvor pulsen stiger fra først slag. Tennis og badminton kan spilles som single eller double (hhv. to eller fire spillere), men har hver sit pointsystem, som gør netop disse typer af ketchersport sværere at lære, forstå og mestre. Padel er en af de nyere spillere på banen af ketchersport, som kombinerer det bedste fra de klassiske spil og det sociale, da padel altid spilles af fire spillere. Padel er mindre fysisk krævende end andre typer af ketchersport, er mere skånsomt for knæ og hofter og kan derfor spilles af børn og voksne i alle aldre.

 Den rigtige ketcher

Den helt rigtige ketcher er altafgørende for dit spil. Du skal eksempelvis tage højde for, hvilken rammebredde du foretrække, vægten af ketcheren og hvordan selve grebet ligger i din hånd. Det er altså ikke altid de dyreste ketchers, som gør dig til en stærk og god spiller. Skal du på badmintonbanen skal du eksempelvis have fokus på stivheden af din ketcher og opstrengning, som gør at du har bedre kontrol over bolden. Som ny tennisspiller kan du med fordel vælge en ketcher, som har en bred rammeprofil og en let ketcher, som påvirker dit sving og din slagkraft. Vægten og bredden på ketcheren stiger i takt med, at du bliver mere øvet.  Et padelbat har derimod tre typer af form på ketcheren; rundt, diamant og teadrop, hvor de runde bat er at fortrække, hvis du er nybegynder, da denne form af bat giver en god kontrol og mulighed for at skyde hårdt og mere præcist. Du kan med fordel vælge et padelbat, som har en lidt lavere vægtmasse, da padelbattets vægt er mest mod toppen og derfor kan det lette bat kompensere for vægtfordelingen.  

Et godt greb

Det gode greb på din ketcher forbedrer dit slag og din præcision, samt minimere risikoen for vabler eller andre skaber. Der er mange faktorer, som kan påvirke dit valg af greb og derfor er valg af greb en individuel præference. Hver type af ketchersport har hver sine typer af greb, grips og fordele ved valg af greb. I eksempelvis badminton kan dit startgreb være et fint begyndergreb, som ikke påvirker dit spil betydeligt. Dog kan du eksempelvis vælge det populære frottégreb, som mindsker dannelsen af sved på grebet og derved sikre at du kan holde fast i din ketcher.  Et godt greb skabes ved at forstørre håndtaget, som sikrer at du kan holde bedre fast og mindske skader, giver dig komfort i grebet og mindsker dannelsen af sved eller skader. Tag fat i din lokale forhandler af ketcher og udstyr og bliv rådgivet om, hvilken ketcher og ketchergreb du skal vælge.