LIge om lidt står december og julen igen for døren. Det er en skøn tid hvor vi skaber hygge og lys i mørket, men inden julefreden kan sænke sig er der mange ting der skal være på plads.

Et lille hyggeligt ritual for mange familier med børn i december er netop den daglige pakkekalender, men bør man selv lave den, eller kan man bare købe den første og den bedste der kommer op når man googler “Julekalender børn”. Læs med her og bliv klogere.

Undgå at blive stresset

Lige så hyggelig som december måned kan være, lige så stresset kan den også hurtigt blive, for oven i den almindelige hverdag med vasketøj, madlavning, arbejde og indkøb kommer nu også oppyntning, julegaveindkøb, julekalender osv.

For nogle familier kan den ekstra hygge i julen hurtigt udvikle sig til at føles som et pres, og det kommer der ikke noget godt ud af.

I det tilfælde er det vigtigt at man fokuserer på de nemme løsninger og det der fungerer godt. Få lidt ekstra hjælp med rengøringen, bestil take-away nogle af dagene i december, køb færdige måltidskasser, få juletræet leveret til døren, og køb en færdig pakkekalender på nettet.

Det der tæller for børn er samværet med mor og far og resten af familien.

julepakkekalender

Giv en personlig oplevelse

Hvis du selv laver din pakkekalender til barnet, så får barnet gaver som specifikt er målrettet til sine interesser, alder og ønsker. Det kan der sagtens være mange fordele i, da ikke alle børn interesserer sig for det samme, eller er på samme udviklingsniveau når det f.eks. kommer til legetøj.

En hjemmelavet pakkekalender vil derfor måske føles mere personlig for dig og for barnet.

Vær ude i god tid

Uanset om du køber en færdig pakkekalender, eller selv laver en pakkekalender kan det godt betale sig at være ude i god tid.

Når december nærmer sig så kan der hurtigt blive udsolgt af den slags pakkekalender du bedst kunne tænke dig til dit barn.

Laver du selv pakkekalender, så har det andre fordele at være ude i god tid.

Det kan nemlig godt være svært at finde 24 små gaver på en gang, men hvis du bruger hele året på det, så kan du løbende finde ting som dit barn ønsker sig eller har vist interesse for. Det kan både være en blanding af praktiske ting og sjove, hyggelige og spiselige ting.

Skab en god tradition

December handler som du sikkert ved, om traditioner, og de fleste børn elsker traditioner. Skaber du en god og hyggelig tradition omkring det at få en pakkekalender, så er der stor sandsynlighed for at dit barn går mere op i traditionen end selve indholdet af pakkekalenderen.

For nogle børn bliver det meget nemmere at komme ud af sengen, når man ved at der hænger en lille pakke klar, det kan også være en belønning for at have spist op, eller have hjulpet med at dække bord til aftensmaden.