Når de små frø begynder at spire, dagene begynder at blive længere og lysere og temperaturerne begynde at stige, så ved vi, at foråret er på vej. Vi danskere begynder lige så stille at kravle ud af vores vinterhi, som vi har holdt os inde i, i flere måneder. Med forår kommer en ny sommersæson, der skal tilbringes i haven og på terrassen under den dejlige sol. Hvis du synes, at dine havemøbler er ved at have udtjent deres værnepligt, og du derfor gerne vil anskaffe dig nogle nye, så læs med her, hvor du vil få noget inspiration til at indrette terrassen og haven med skønne havemøbler.

Havemøbelsæt af træ kræver en del vedligeholdelse

Der findes en del forskellige typer inden for havemøbler. Hvis du er typen, der godt kan lide at invitere gæster over til grillaftener, så vil det være en god idé at anskaffe dig et stort havebord med nogle solide havestole, som kan holde til at blive brugt.

Haveborde af træ er rigtig flotte at se på, men vælger du et af træ, skal du være opmærksom på, at det vil kræve en del vedligeholdelse, hvis det skal bibeholde den pæne overflade. Det skyldes, at træet er et organisk materiale, som med tiden naturligt vil blive nedbrudt. Du skal derfor oliere eller lakere det hvert år for at sikre, at det kan holde til vind og vejr. Står det på en overdækket terrasse, vil det ikke blive helt så medtaget af regnvejret, som hvis det står under åben himmel.

hyggeligt havemøbel
A View of Patio

Plastikhaveborde med et luksuriøst design i minimalistisk stil

Der findes naturligvis de helt billige, hvide plastikhaveborde, men de er ikke særlig kønne at se på, og så letter de nemt, hvis der kommer en vind. Et godt alternativ, hvis du gerne vil have et vedligeholdelsesfrit bord, der kan tåle at stå ude i al slags vejr, selv om vinteren, er et have bord af en kombination af plastik og rustfri stål.

Disse fås med et look, så det ligner træ på toppen, der er malet, men i virkeligheden er det bare plastik. Stellet og benene er lavet af rustfri stål, så bordet stadig er solidt. Disse er især populære i grå og sort, og så kan du få matchende stole til, der ligeledes er lavet af plastik, men med flettet plastik, så de får et mere luksuriøst look, og med ben af stål er de mere solide at sidde på. De passer godt ind i den minimalistiske og simple stil, der er moderne i øjeblikket.

Af øvrige havemøbler, der er lækre at have, kan nævnes:

  • Solstol
  • Hængekøje
  • Gynge
  • Bænk

Der er flere muligheder for at skabe gode hyggekroge i haven med havemøbler. Det kan du både gøre med bænke, gynger og hængekøjer. Design din egen lille oase, hvor du virkelig kan slappe af og bare ligge og nyde solens varme. Det kan være på en simpel solstol på terrassen eller i en lille krog af haven, som du har indrettet med blomster, kunst og hvad du nu ellers nyder at se på.