Til sommerfesten i haven, til firmafesten, til hyggeaften med vennerne eller en helt fjerde begivenhed i sommerperioden er havespil med til at bringe sjov, sammenhold og spænding.

Der findes mange forskellige slags udendørsspil, som henvender sig til forskellige målgrupper.

Herunder kan du få råd og vejledning til at vælge de helt rigtige spil til firmafest eller den sociale sammenkomst i familien.

Hvad er havespil?

Spil til haven er udendørsspil, som typisk kombinerer fysisk aktivitet med leg, konkurrence, logisk eller kreativ tankegang. Der findes spil til både børn, unge og voksne, og der er garanti for mange timers kvalitetstid med de underholdende indslag.

Spil til udendørs brug er perfekte, når der holdes sommerfest på arbejdspladsen eller derhjemme, da det skaber sjove oplevelser og kan være med til at få folk i tale.

Når du skal vælge de bedste spil, gælder det om at vælge udgaver, som matcher målgruppen til festen eller sammenkomsten.

Spillene kan blandt andet være:

  • Kongespil
  • Stigegolf
  • Keglespil (der minder om bowling)
  • Rundbold
  • Kroket
  • Mikado (i gigant udgave)
  • Stangtennis
  • Hesteskospil

Der findes et hav af sjove, udfordrende og spændingsfyldte spil til udendørsbrug. Når du skal vælge de bedste udgaver, skal du være opmærksom på målgruppe, mulighed for antal deltagere samt type af spilform. Mens nogle er ren underholdning, lægger andre spil op til konkurrence.

Holdspil eller spil med få deltagere?

Der er garanti for teamkonkurrence og familieopgør med spil som rundbold, kroket, keglespil og hesteskospil. Disse kan spilles af hold, der skiftes om tur. Er der børn i selskabet, skal de også gives mulighed for at deltage. Stor set alle havespil kan spilles med deltagelse af børn fra 6-8 år sammen med voksne.  

Du skal være opmærksom på, hvor mange deltagere hvert spil giver mulighed for. Skal du finde udendørs spil til en fest med under 10 deltagere, skal du vælge spil med få deltagere. Og er det en stor sommerfest, som du skal arrangere, vil holdspillene være et oplagt valg.

Den store fordel ved de populære spil til udendørsbrug er, at alle mennesker kender dem. Mange spil er gengivelser af velkendte bordspil, som er lavet i en gigant udgave.

Dette gør det nemt og enkelt for alle at blive engageret i aktiviteterne.

basket i haven

Lav festlige indslag og konkurrencer med havespil

I løbet af en sommerfest er det oplagt at bruge havespil som underholdende indslag. Du kan med fordel lave konkurrencer med præmier, når du vil sikre dig, at alle festens deltagere ønsker at spille med.

Der kan laves hold på kryds og tværs af deltagerne. I familien kan det være de unge mod de gamle, og til firmafesten kan det være mænd mod kvinderne. Når du laver konkurrencer i løbet af festen, er det en god idé at have forskellige spil at tilbyde deltagerne. Mens nogle mennesker er stærke fysisk, er andre stærkest, når det kommer til præcisionsspil. Des flere variationer du kan skabe for festdeltageren, des sjovere bliver konkurrencen.  

Med havespil bliver festen sjov og underholdende, og du kan gemme spillene til andre sociale sammenkomster og få maksimal glæde af dem.