Det kan virke som et stort projekt at skal have lavet nyt badeværelse. Der er meget, der skal tænkes over. Alt fra hvilke fliser der skal lægges til toilet og bad skal nøje overvejes og udvælges. Det kan være svært at vide, hvordan det hele skal planlægges. Denne artikel er til dig, der skal have lavet nyt badeværelse og gerne vil vide mere om selve processen.

Planlæg dit renoveringsprojekt

Det siger nærmest sig selv, men det er essentielt at starte med at planlægge renoveringsprojektet helt overordnet. Her handler det ikke om de små detaljer, men f.eks. om hvor stort projektet skal være, om du skal gøre det selv eller få professionelle til det, hvor meget der skal udskiftes osv. Her skal du gerne spørge dig selv: hvorfor vil jeg have lavet nyt badeværelse? Skal det være mere baseret på udseendet eller skal de grundlæggende elementer også udskiftes såsom rør, toilet, bad og lignende. Prøv at undersøge prisen på de forskellige elementer på forhånd. Du kan f.eks. finde et bredt udvalg af flotte fliser til badeværelset på https://flisebent.dk/.

Det kan også være, at du vil bygge et større badeværelse, hvilket vil kræve mere planlægning. Det kan altid være en god idé at kontakte en arkitekt eller bygningsingeniør til projektet så tidligt som muligt i processen.

https://flisebent.dk/

Læg et budget

Når du har en nogenlunde idé om omfanget af projektet, så bør du begynde at tænke på budgettet. Det må dog gerne allerede være i dine overvejelser fra begyndelsen. Hvis du vil bruge professionelle til at renovere dit badeværelse, så bør du sammenligne de forskellige firmaer. Du kan søge på nettet og finde priser fra diverse renoveringsfirmaer. Sørg gerne for at have god luft i budgettet, da der næsten altid vil være udgifter som ikke kan forudses. Det er også en god idé at sætte god tid af til at finde gode tilbud på de forskellige elementer. Her kan der spares mange penge.

Udvælg de rigtige elementer

Valget af de forskellige badeværelseselementer er naturligvis en vigtig del af badeværelsesrenoveringen. Du har sikkert mange ideer om, hvordan du vil have dit nye badeværelse til at se ud. Måske har du kigget i diverse boligmagasiner eller blevet inspireret af din veninde. Ligegyldigt hvad så er dette en sjov del af processen. Det er her, at du får lov til at realisere dine drømme om det perfekte badeværelse.

Det vigtigste element som du skal udvælge, er nok badeværelsesfliserne. Det er så stor en del af rummet og ofte lægger hele stemningen for det. Efter du har valgt fliser, så bør du kigger på elementer såsom toilet, vask, brusekabine og muligvis også badekar – hvis du ønsker det. Undersøg om du vil genbruge elementer fra dit tidligere badeværelse. Det kan f.eks. være, at toilettet stadig er velfungerende og passer ind. På den måde vil det give mere råderum i budgettet til andre dele af renoveringen.