Der er mange forskellige gadgets på markedet, der kan måle alverdens ting. Men hvilke gadgets burde man have til hånde i hjemmet, og hvorfor. Herunder finder du råd og vejledning til hvilke gadgets der måske egner sig for netop din husstand. Du vil måske finde ud af, at der er langt flere gode gadgets end du ellers havde regnet med.

Hjerteproblemer

En hjertestarter er simpelthen en maskine der kan starte dit hjerte, hvis det er gået i stå. Det kan lyde voldsomt at have sådanne et apparat i huset, men det kan ganske enkelt redde liv. En hjertestarter er egnede til folk der enten har haft et hjerteanfald, eller hvis der er høj risiko for at få et hjerteanfald. Men en hjertestarter kan også bruges til andet end lige at starte et hjerte. En hjertestarter kan også oplyse om personens puls, om der er uregelmæssigheder med hjerterytmen og oplyse om hvis et stød er nødvendigt. Køb hjertestarter.

Iltmåler

En iltmåler måler mængden af ilt i dit blod. Dette giver dig en fornemmelse af hvor meget ilt dit blod bringer til hele kroppen. Målingen bliver foretaget via en gennemlysning med et lille lys af fingeren, og der er ingen ubehagelige stik. En iltmåler anvendes ofte af folk med vejrtrækningsproblemer eller dem der har nedsat lungefunktion. For en person uden vejrtrækningsproblemer ligger værdierne omkring 97-100%, hvorimod en person med vejrtrækningsproblemer kan have en lavere normalværdi. Lægen informerer normalt en person med vejrtrækningsproblemer hvad en acceptable måling lyder på, da dette er individuelt afhængigt af personen og lungefunktionen.

Blodsukkermåling

Dette apparat kan naturligvis måle blodsukkeret. Det foregår med et lille stik, så en dråbe blod kan sættes på et specielt stykke papir, som så føres ind i maskinen. Der oplyses så hvor højt, eller lavt, blodsukkeret er, og en person med sukkersyge lærer så hvordan de skal reagere til eventuelt høje, eller lave resultater. Der er forskellige slags sukkersyge og det er ikke alle der kan få et apparat til blodsukkermåling af det offentlige, men forhør dig hos din læge. Ligeledes kan du forhøre dig om muligvis enten få tilbehøret til apparaterne gratis, med tilskud eller ud af egen pengepung. Hvis man ikke regulerer blodsukkeret fornuftigt, kan det få livsfarlige konsekvenser ved enten at gå i koma, eller andre senkomplikationer som nyresygedom, nervebetændelse eller øjensygdom (der kan lede til blinde).

Førstehjælpstaske

En anden super idé er at have en førstehjælpskasse i huset. Det er der mange der har, men det er så vigtigt faktisk at vide hvad du har i tasken, og hvordan det skal bruges. Og husk at de forskellige ting i tasken faktisk har en brugsdato markeret på emballagen. Et førstehjælpskursus er heller ikke en dum idé, da det opfrisker den viden man har, og igen kan være med til at redde liv. For hvor mange gange er det lige man skal lave hjertemassage for i forhold til at give mund-til-mund. Hvordan behandler man bedst et brandsår, og med hvilke ting fra din førstehjælpskasse. Husk at have et helt almindeligt termometer til hånde også. Der findes mange fine termometre der kan tage en infrarød måling fra panden, hvilket er langt mere behageligt end andre metoder.