Hvis du ofte spiser hvedenudler i din dagligdag, er du måske begyndt overveje, hvad du kan bruge som alternativ, der giver lidt variation. Det kunne for eksempel være noget som risnudler. Disse nudler er lavet af ris og vand, og kan bruges til en helt masse forskellige retter. Læs videre her for at blive klogere på, hvilke retter du faktisk kan bruge risnudler til. 

Risnudler i wokretter 

Hvis du ønsker at erstatte hvedenudler med risnudler i din kost, er der en masse forskellige retter, som du kan overveje at lave. Det kan for eksempel være noget som wok, du kan lave med risnudler fremfor hvedenudler. Dette vil give en super lækker smag til retten, mens det skaber variation, hvis du ofte har lavet wokretter med hvedenudler derhjemme. 

Hvis du ikke kan finde ud af, hvor du skal købe risnudler, kan du finde Ris og nudler her. Hvis du ønsker at benytte disse risnudler til dine wokretter, handler det faktisk bare om at eksperimentere lidt – selvfølgelig kun, hvis du ikke ønsker at følge en bestemt opskrift. Du kan for eksempel lave en wokret med enten kylling eller oksekød, risnudler og blandede grøntsager, som du selv vælger. På den måde kan du nemlig prøve dig lidt frem, så du finder ud af, hvordan du kan lave den bedst mulige wokret med disse risnudler. 

Brug risnudler i suppe 

Der findes en del forskellige retter, som du kan lave med risnudler – og en af dem er suppe. Det er måske ikke lige her, du normalt spiser nudler til. Men det er faktisk rigtigt populært at benytte disse risnudler i supper, hvor de fungerer godt som fyld. Her kan det være en god ide at finde en opskrift, som du kan følge. Så er du nemlig sikker på, at suppen laves på den rigtige måde. 

Så hvis du er vild med suppe, og ønsker at lave forskellige retter med risnudler, er det uden tvivl noget, som du burde prøve. Du kan finde forskellige opskrifter på nettet, som du kan følge – det er blandt andet noget som en opskrift på vietnamesiske nudelsuppe, du kan undersøge nærmere. 

Risnudler er glutenfri 

Der er forskellige måder hvorpå risnudler adskiller sig fra hvedenudler. Det er blandet andet det faktum, at risnudler er glutenfrie. Det er derfor et super godt alternativ til hvedenudler, hvis du er gluten allergiker, eller hvis du måske bare ønsker at spise mindre gluten til i din dagligdag. Det vil også være et godt alternativ til hvedenudler, hvis du får gæster på besøg, som du ved ikke kan tåle gluten. 

Det kan måske lyde mærkeligt, at risnudler er glutenfri – men det skyldes faktisk, at de eneste to ingredienser i disse nudler faktisk oftest er vand og ris. Hverken vand eller ris indeholder gluten, og derfor er disse risnudler altså også fuldstændig glutenfrie. Dette er altså forskellig viden om risnudler, samt forskellige retter, som du kan benytte risnudler i.