Drømmer du om at arbejde inden for sundhedssektoren? Måske som sygeplejerske? Brug nogle uger som frivillig sygeplejerske i udlandet og oplev, hvordan det er at arbejde på et hospital, og få samtidig en oplevelse for livet. Læs med her. 

Brug dit sabbatår på et praktikophold 

Hvis du har en ide om, at du måske vil uddanne dig til sygeplejerske eller noget andet inden for sundhedssektoren, så kan et praktikophold på et hospital i udlandet være noget for dig. Et praktikophold foregår som en såkaldt skyggepraktik, hvor du får mulighed for at observere og lære om sundhedssektoren i udlandet. Du vil helt sikkert lære noget, og efter et praktikophold vil du være klædt godt på til at starte på et studie eller tage en kvalificeret beslutning om din fremtid.  

Vælg selv længden på dit ophold 

Det er www.trymedics.dk der formidler alle praktikophold mellem dig som frivillig sygeplejerske i udlandet og et hospital i udlandet. De har i forvejen en række aftaler med hospitaler og hospitalspersonale om at hjælpe og guide de danske praktikanter. Et praktikophold kan vare fra 4 til 14 uger, og du bestemmer selv, hvor længe du vil af sted. Har du god tid, kan du for eksempel bruge 4 uger i ét land og herefter 4 uger i et andet. Opholdet er indrettet sådan, at du ofte vil være én uge ad gangen på en afdeling. På denne måde får du prøvet lidt af hvert og lærer hospitalet og dets personale godt at kende. 

Din praktikdag 

På dit praktiksted, hospitalet du skal arbejde på, vil du med det samme få tildelt en mentor. Mentorerne er særligt udvalgt personale, som er helt indforstået med, at de skal have dig med som skygge, for at du kan observere, hvordan de arbejder. En arbejdsdag starter kl. 7.30 og varer til omkring middagstid. Arbejdsdagen kan være længere, hvis du skal deltage i længerevarende operationer eller lignende. Meningen med den korte dag er dog, at der skal være plads til, at du og dine medpraktikanter kan få tid til at deltage i teoretisk undervisning om eftermiddagen. Samtidig giver dine frieftermiddage dig også mulighed for at opleve noget andet end hospitalet.  

En oplevelse for livet 

Et praktikophold som frivillig sygeplejerske i udlandet er nemlig ikke kun arbejde. Der skal også være tid til at have det sjovt. Hvad enten du vælger at tage i praktik i Uganda eller Zanzibar, som er de to steder, du kan komme hen, så vil der være masser af spændende aktiviteter, som du kan deltage i. Mange af dem er inkluderet i dit praktikophold, og her vil du møde mange af de andre praktikanter. For eksempel kan du komme på safari på Ugandas savanne eller deltage i en adrenalinsparkende adventure-tur, hvor du kan ride, køre på ATV eller riverrafte på Nilen. Tager du til Zanzibar i Tanzania, har du havet lige i nærheden. På den tropiske ø kan I tage på dykkertur, svømme med vilde delfiner eller tage med på en spændende hav-safari. Uanset hvad skal du forberede dig på at få en oplevelse, som du aldrig vil fortryde.