Der er mange forskellige måder at finde sjov og underholdning i livet. Nogle mennesker elsker konkurrencer, andre elsker sport, og de fleste nyder bare at være sammen med sine venner. Derfor er det vigtigt, at man finder en hobby, hvorpå man kan gøre utrolig mange forskellige ting, og så alligevel have det sjovt, på samme tid. En rigtig nem måde at gøre det på, er med luftgeværer, for med sådan et kan man gå på jagt, skyde i konkurrencer, vise sig frem for vennerne og bare have det sjovt med familien. For dem, som ikke ved noget om det, så er et godt råd: køb luftgevær, og lær så hen ad vejen.

Hvad skal man huske ift. loven

For dem, som ikke allerede har et luftgevær, kan det være meget svært at starte med det, for der er så meget, man skal huske. Hvilke regler er der med geværet selv, hvor kan man skyde, hvilke forholdsregler skal man tage? Alt det kan man heldigvis få svar på her.

Det helt fantastiske med luftgeværer er, at næsten alle kan få et. Det eneste krav der er, før man køber et, er at man skal være over 18 år. Så snart man er det, så kan man købe sig eget luftgevær. Man skal dog huske, at det kun gælder med geværer med en kaliber på op til 4,5 mm.

Når man først har anskaffet geværet, så kan man også roligt gå i gang med at skyde. De eneste regler der er, er blot at man skal være på privat grund, og at man skal være sikker på ikke at ramme nogen. Er det på plads, så er det bare at gå i gang.
Har en ven en skov, så kan man også skyde dér, så længe man altså har fået tilladelse, og man er sikker på ikke at ramme tilfældige forbipasserende. Man skal bare også huske, at man ikke må skyde i privatejede skove.

geværer

Alt det du kan gøre med luftgeværer

Når man først har fået sit luftgevær, og man har fået styr på reglerne i forhold til det, så kan man roligt gå i gang med at skyde. Det er ikke svært at få fat på nogle skydeskiver, og med sådan nogle kan man have en rigtig hyggelig dag med enten venner eller familier, enten ved konkurrencer eller ved blot at hyggeskyde.
Man skal dog huske, at man kun må skyde til måls med et luftgevær. Har man lyst til at gå på jagt, så skal man både have våbentilladelse og jagttegn.

Det skal du huske, før du går på jagt

Har man dog fået både våbentilladelse og jagttegn, så er det kun våbnet selv, man lige skal have tjekket op på. Det er nemlig vigtigt at huske, at selvom man må eje et 4,5mm gevær, når man er 18 år gammel, så må man aldrig gå på jagt med det. Det er det simpelthen for lille til. Derfor er man nødt til at få sig et større gevær, før man kan løslade sin indre jæger.