I mange danske hjem er der placeret enkelte loftslamper i hvert rum. En loftslampe er med til at give alle rum hver deres primære lyskilde, og de er på den måde med til at sørge for, at vi kan leve og agere i vores hjem.

Det er dog meget færre danske hjem, som har fokus på at inddrage sekundære lyskilder i form af gulvlamper i deres boligindretning – og det er rent ud sagt rigtigt ærgerligt. Gulvlamper i en indretning kan gøre virkelig mange gode ting for ethvert dansk hjem, og derfor er der her ekstra fokus på, hvorfor du skal overveje en gulvlampe i din indretning.

Gulvlamper kan bruges i alle rum – både stuen og værelset  

Lys kan skabes på mange forskellige måder, men især med en gulvlampe til stuen eller værelset får man en fornuftig sekundær lyskilde. Sekundært lys i form af en gulvlampe har flere forskellige fordele i sig. For det første kan en gulvlampe være med til at skabe en bestemt stemning i et bestemt rum. Tænk bare på hvor hyggelig man kan gøre en stue i de mørke vintermåneder med stemningslys fra en gulvlampe.

En anden helt central fordel ved en gulvlampe er, at den giver en hel del frihed. Lampen er ikke skruet fast i hverken væggen eller loftet, og det betyder altså, at den er bevægelig. Skal du have noget ekstra lys i stuen, så er det nemt blot at hente en gulvlampe fra et af værelserne. Eller skal du have ekstra plads i stuen en varm sommerdag, så rykkes gulvlampen også nemt ind og væk på værelset.  

Det ekstra lys til at skabe stemning

Som beskrevet før er det en enorm fordel ved en gulvlampe, at den kan være med til at skabe helt unikke stemninger. Om det så er hyggelige filmaftener med dæmpet lys eller det helt perfekte lys til et online-møde, så kan gulvlampen bruges som støtte.

I den verden vi lever i i dag, er det næsten helt essentielt, at vi har et multifunktionelt hus. Det skal både kunne rumme en børnefamilie med legetøj i hjørnerne, familiesammenkomster og hjemmekontor. Ved at inddrage indretningselementer, som har flere formål, kan man skabe et hjem, som er velfungerende til netop de mange formål. Gulvlamper kan man næsten bruge i alle sammenhænge, og derfor bør det nok ikke tage den største overtalelse, før en investering bliver lavet. 

Det helt store udvalg

Heldigvis er det også sådan, at det er forholdsvist nemt at finde en gulvlampe, som passer til alle familiens forskellige behov. Gulvlamper er ikke kun for en bestemt del af befolkningen, det er noget, vi alle kender til, og derfor er der også et stort udvalg.

Der er – så at sige – noget for enhver og noget til enhver. Gulvlamper kommer i uendelige former og farver, og man kan nok med ret høj sikkerhed finde en, som passer ind i sin egen indretning. Hvis man altså ved, hvad man så rent faktisk leder efter.