Men hvad er egentlig panikangst? Og hvorfor får man den? Panikangst er en form for angst, som gør at man føler sig utryg og bange i visse situationer. Det kan være en overvældende følelse af frygt, der opleves pludseligt og uden årsag. Det er ikke noget man kan gøre for, og man skal absolut ikke føle nogen skam over det. Angsten kan få en til at føle sig svimmel, kvalm eller svede, samtidig med at hjertet banker hurtigere. Nogle gange kan man også få vejrtrækningsproblemer, fordi hjernen nærmest kortslutter og reagerer ulogisk og voldsomt. Der er heldigvis mulighed for at behandle panikangst. Søger du behandling mod panikangst? Så læs mere her

Hjernen kan også blive syg ligesom resten af kroppen

Psykisk lidelse er en samlet betegnelse for alle sygdomme, der har deres oprindelse i hjernen. Det kan være alt fra angst og depression til skizofreni og bipolar lidelse. Psykiske lidelser er ikke bare en sygdom i sig selv, men kan også have indflydelse på fysiske sygdomme. Det er derfor vigtigt at få den rigtige behandling, hvis man lider af en psykisk lidelse .Psykiske lidelser kan være svære at diagnosticere, fordi de ofte har flere forskellige symptomer. Derfor er det vigtigt at søge professionel hjælp, hvis man tror, ​​man har en psykisk lidelse. Psykiske lidelser kan behandles med medicin, psykoterapi eller en kombination af begge.

Psykiske sygdomme behøver ikke være tabubelagt

Psykiske lidelser er ofte et tabu emne. Det er derfor ikke nemt at tale om, hvis man lider af en psykisk lidelse. Mange mennesker føler sig skamfulde og generte, når de bliver spurgt, om de har en psykisk lidelse. Der er stadig mange myter og fordomme om psykiske lidelser. Mange mennesker tror, ​​at psykiske lidelser kun rammer “slemme” mennesker. Dette er selvfølgelig ikke sandt. Psykiske lidelser kan ramme alle, uanset alder, køn eller social status. Mange tror også at man er farlig når man har en psykisk lidelse, og man er til fare for andre. Denne myte er utrolig sejlivet og folk med psykisk lidelse bliver stigmatiseret uden belæg. Derfor kan det være svært at fortælle en potentiel partner at man har en psykisk lidelse. Dette skyldes at der er meget uvidenhed på området.

Uvidenhed er farligt

Det er farligt at have uvidenhed på området, fordi det gør det sværere at få den rette behandling, og man kan som pårørende også have svært ved at forholde sig til det, fordi man simpelthen ikke ved noget om emnet. Mange mennesker med psykisk lidelse vælger ikke at søge hjælp, fordi de er bange for at blive stigmatiseret. De tror ofte, ​​at der ikke er nogen hjælp at få. Dette er selvfølgelig ikke sandt, da psykiske lidelser kan behandles med medicin, psykoterapi eller en kombination af begge. Der er dog også noget som pårørende kan gøre. Man skal ikke være bange for at snakke om tingene og man skal vise forståelse for den syge. Alle andre former for sygdomme accepteres end psykiske, og det burde ikke være sådan.