Det er super vigtigt at have det rigtige udstyr. Det fleste af os kender til vendingen “aldrig gå ned på udstyr”. Alligevel ender rigtig mange danskere i den situation, fordi de vælger det billigere, og dermed ofte dårligere og mere skrabede alternativ. Hvis man skal arbejde effektivt og korrekt, så kræver det, at man har det rigtige udstyr. Og derfor skal din virksomhed vælge en industriel skrue kompressor.

Hvad er forskellen på en skrue kompressor og en almindelig luftkompressor?

En almindelig luftkompressor og en skrue kompressor kan anvendes til det samme formål. En kompressor er et trykluftværktøj med rigtig mange muligheder, alt afhængigt af, hvad der sættes til den og dit behov. Forskellen er, at en skrue kompressor til industrielt brug er den “almindelige” luftkompressorer storebror, så hvis du er seriøst omkring dit arbejde og udstyr, så er skrue kompressoren nok et klogt valg. Den findes i utroligt mange størrelse alt efter behov. Fra en lille, handy 2 kW-model helt op til en stor 250 kW-model.

Skrue kompressor

Hvilke fordele er der?

Med skrue kompressorens høje kvalitet, er det muligt, at arbejde kontinuerligt – selv under vilde og varme vejrforhold. “Lillebroren” kan oftest kun arbejde med en intermittens på ca. 50%, hvilket betyder, at for hver time du arbejder, skal den holde en pause og køles af i tilsvarende tid. Det mister altså en hel times arbejde med luftværktøjet i dette eksempel, og kan, forsimplet sagt, kun arbejde halvt så meget med luftkompressoren som med skrue kompressoren. Storebrorens intermittens er nemlig 100%. Og som om det ikke var nok, så bruger den også mindre strøm. Den bliver nemlig ikke varm på samme måde som en almindelige kompressor, hvilket vil sige, at der er et mindre spild af energi.

Ydermere består den af væsentlig færre dele, nogle op til 70% færre, hvilket burde gøre vedligeholdelsen lettere. Den skal hellere ikke smøres. Sidst, men ikke mindst, støjer de ofte mindre og har en større ydeevne med flere omdrejninger. Hvad mere kan man ønske sig?

Mulige anvendelser

Der er rigtig mange mulige anvendelser af en skrue kompressor. Den løser på mange måder, de fleste behov indenfor lufttryks værktøj. Den kan være en god investering, hvis du eksempelvis er maler, da den kan sættes til en malerpistol. Det gør det nemmere og hurtigere at sprøjtemale rigtig mange steder – specielt på ujævne overflader.

Den kan også oplagt anvendes på mange værksteder, hvor forskellige dæk har behov for luft. Hvis en trykluftpumpe med manometer anvendes, kan du sikre det rigtige tryk i dækkene. En tredje anvendelse er til rengøring. Med trykluft er det muligt, at rengøre mange besværlige steder, ved at puste støvet, savsmuldet eller snavset ud. Et oplagt eksempel kan være at anvende den på en motorsav. En skrue kompressor er med andre ord, et virkeligt praktisk værktøj, der kan gøre din hverdag nemmere i virksomheden. Derfor er det også vigtigt at investere i det gode kvalitetsudstyr, da den er så central og forskellen er så stor.