Døden er uundgåelig, og den er noget alle møder i løbet af sit liv. Man kan ikke undgå det, og derfor er det vigtigt at vide, hvad man skal gøre, når uheldet er ude. Når et menneske du holder af, afgår ved døden, skal du både håndtere den sorg der følger med, men du skal også i kontakt med en bedemand. Bedemanden hjælper dig med, hvordan begravelsen skal håndteres, og hvad næste stop i processen er. Hos hjertebegravelse er bedemændene altid klar til at hjælpe dig med afdøde og imødekomme familiens ønsker. En hjælpende hånd i en svær tid.  

Sjællands bedemand 

Bedemanden Hjertebegravelse holder til flere forskellige steder på Sjælland herunder Allerød, Birkerød, Farum, Frederikssund, Frederiksværk, Glostrup, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Jyllinge, Lyngby, Nørrebro og Østerbro. Fra Nordsjælland til København. Se, hvad der er tættest på dig på deres hjemmeside som hedder https://www.hjertebegravelse.dk/. Hjertebegravelse er din bedemand i København og omegn. I København er der mange forskellige bedemænd at vælge imellem. Men hos Hjertebegravelse får du, hvad du har brug for i en hård tid.  

Punkt nummer ét  

Når en person i dit liv afgår ved døden, har man selv ansvaret for at kontakte en bedemand. Man er derfor selv ansvarlig for at finde en bedemand, der kan varetage de opgaver der står for døren. Først og fremmest udarbejder lægen en dødsattest, som erklærere at personen er død. Dødsfald kan derefter først anmeldes, når dødsattesten er lavet. Bedemanden står for at udfylde dødsattesten sammen med lægen.  

Samtalen med bedemanden  

Først og fremmest afholder den nærmest pårørende et møde med bedemanden. Dette møde foregår oftest i afdødes hjem. Dog er det selvfølgelig muligt at aftale med bedemanden, at samtalen skal afholdes et andet sted, hvis det er mere behageligt. Med bedemanden drøfter man alle formelle ting først, fx om afdøde skal kremeres eller begraves og om hvordan man håndterer de fysiske ting. Derefter er det naturligt at der tales om, hvorvidt der er nogle bestemte særlige ønsker til begravelsesforløbet. Nogle mennesker efterlader sig et testamente som har mange specifikke ønsker til begravelsesforløbet. Det er noget der kan inddrages i den første samtale med bedemanden.  

Prissætningen  

Sammen med bedemanden kommer man heller ikke udenom, at man skal aftale en pris, da der ikke er noget, der er gratis. Først finder man ud af, hvor stort et begravelsestilskud afdødes bo kan give og derefter laver bedemanden et prisoverslag, for at skabe en ramme for betalingens størrelse. Tal med familien om, hvordan i løser den økonomiske byrde.  

Københavns bedemand  

Som sagt holder Hjertebegravelse til i København i flere forskellige byer. Bedemanden er derfor en meget tilgængelig bedemand. Det er vigtigt at man finder en bedemand man kan stole på, og som kan holde én mentalt i hånden i løbet af processen. Bedemanden er til for at hjælpe dig gennem processen og give dig det lettest mulige forløb. Ved at vælge en bedemand, som du føler du kan stole på, kan du trygt lægge de praktiske opgaver i bedemandens hænder og fokusere på at komme igennem sorgen.