Sko er mere bare sko. Denne viden skal du have, når du går ud med den intention om at købe nye sko. Sko har personlighed. Sko er bogstaveligt talt det, der bærer dig, når du træder ud af døren. Det er vigtigt at have de rigtige sko, så du har nogle, der passer godt ind i din hverdag og eventuelt reflekterer din personlighed.

Du skal vælge dine sko ud fra, hvor praktiske de er. Udover dette skal du gå efter udseende, og selvfølgelig om der er en form for dresscode på dit arbejde eller på din skole, der lidt bestemmer hvilken slags sko, du skal gå med; hvis dette er situationen, skal du selvfølgelig også have dette i baghovedet, når du køber nye sko!

Første skridt: Hvor praktiske er de?

Dit primære mål når du køber nye sko, burde være komfort. Er de ikke rare at have på, burde du ikke købe dem. Dette er specielt, hvis du laver noget til hverdag, hvor du går meget. Du skal vælge sko der er meget praktiske i forhold til, hvad du laver til daglig, så dine sko ikke bliver noget, der holder dig tilbage, eller noget der irriterer dig i det hele taget.

Andet skridt: Hvad har jeg råd til?

Det giver næsten sig selv, men du skal huske at tage hensyn til hvad du egentlig har råd til at købe af sko. Er det de helt dyre Louis Vuitton, eller er det noget, der er mere venligt mod enge såsom Copenhagen Shoes. Dette skal du selvfølgelig vide, inden du forelsker dig i nogle sko, som du ikke har råd til.

Tredje skridt: Dresscode

Du skal have nye sko, men du skal selv kunne lide dem, men det skal din arbejdsplads eller skole også. Det vigtigste er at du selv kan lide dine sko. Det er det der kommer først, men du skal også være sikker på at dine sko er godkendt på dit arbejde eller på din skole, hvis det er der du vil bruge dem. Nogle steder har strenge dresscodes, så dette skal du selvfølgelig være opmærksom på.

Fjerde skridt: Personlighed og stil

Skoene du køber, skal som sagt gerne være godkendt de steder du befinder dig, men ikke nok med det, så skal skoene repræsenterer dig og din personlighed samt stil. Hvis det “bare” er sko, er der ikke så meget specielt ved dem, så er det jo bare sko. Du skal vælge nogle sko, der passer til din stil og din personlighed, så man ved hvilken person man står overfor, når man står overfor dig med skoene på. Skoene skal være din stil. Ligesom tøj skal være din stil. Skoene er prikken over i’et. Hvis prikken over i’et ikke er dig, hvad er det der så for? Så er prikken der ikke. Du står selv for det. Sko er ikke bare sko. Sko skal være med til at gøre, at du som person føler dig selvsikker og klar til at erobrer verden.