Drømmer du om et nyt og flot tag? Et af de tage, som er nemme at vedligeholde, smukt at se på, og holder i mange år frem? Det er faktisk billigere, end du tror at få udskiftet dit tag. Til gengæld er der ikke ét rigtigt svar på spørgsmålet: Hvad koster et nyt tag? Det afhænger nemlig af de mange forskellige tagtyper. Du kan f.eks. få både betontag, ståltag, tegltag eller eternittag. Og der er selvfølgelig forskel på prisen. 

Hvad afhænger prisen på et nyt tag af? 

Igen, prisen afhænger af en del forskellige faktorer. Kigger du på den pris, du skal betale her og nu? Så er et ståltag eller eternittag nogle af de billigste tagtyper i indkøb. Til gengæld bør du kigge mod tegltag, hvis du tænker på den lange bane. På tegltag er der en produktgaranti på 40 år, imens garantien på eternitplader kun varer ca. 15 år. Derfor får du langt mere tag med et nyt tegltag end med eternitplader.  

Du kan bruge en prisberegner til at beregne prisen på dit nye tag ret præcist. Du kan også klikke rundt mellem de mange tagtyper og se prisen lige med det samme. Her er nogle faktorer, som er med til at bestemme prisen på dit nye tag: 

  • Husets grundplan 
  • Din ønskede tagtype 
  • Hvilken taghældning? 
  • Din hustype 
  • Planløsningen på huset 
  • Hvilket område arbejdet skal udføres i 

Hvor lang tid tager det at få lagt et nyt tag? 

Tidsforbruget på at lægge dit nye tag spiller selvfølgelig også med ind i prisen. Her afhænger tiden af hvor kompleks en opgave er, om taget er fladt eller med 45 grader tag, samt hvor stort taget er. Det kommer selvfølgelig også an på, om projektet kræver 1 eller 3 mand. Lette og simple projekter kan man typisk gennemføre på under 2 uger, imens de større og mere komplicerede opgaver kan tage op til 2 måneder. Det er meget individuelt hvor lang tid der går, før det nye tag bliver klar til indvielse.  

Husk at tjekke love og regler i lokalplanen 

Du har lige fået lagt et dyrt, nyt og flot tag. Så tjekker du lokalplanen, eller bliver ringet op af kommunen, som meddeler at det altså er i strid med love og regler. Du kan i værste tilfælde risikere, at du må udskifte taget igen, hvis dit drømmetag er i konflikter med lokalplanen. Det foregår for egen regning, hvis der findes en servitut omkring tag, som du har misset. 

Det er faktisk slet ikke unormalt, at der findes meget præcise krav til udformningen på et tag, tagbelægningstypen eller ligefrem farven. Find den lokalplan, som gælder i din kommune. Og overhold reglerne. Det er alt for dyrt at lade være.  

Brug en prisberegner til at beregne prisen 

Er du i tvivl om, hvad koster et nyt tag? Eller blot nysgerrig? Så brug en af de mange prisberegnere. De giver et godt overblik over dit drømmeprojekt. Samtidig er de helt uforpligtende og gratis at bruge.