Vådrumsmaling er en genial opfindelse, som flere mennesker brude vide eksisterede. Problemet med meget almindelig maling er, at det ikke er god til at modstå vand. Og vandet kan derfor gå ind under malingen og ødelægge overfladen nedenunder. Eller den kan få malingen til at løbe, hvilket kan skabe nødvendighed for en masse restriktioner, hvilket er kosteligt både på tid og rent økonomisk.

Læs mere her om vådrumsmaling og lær om de tidspunkter, hvor du bør bruge det.

Det gode ved vådrumsmaling

Netop fordi maling er så dårlig til at modstå vand har man i sin tid opfundet vådrumsmaling. Vådrumsmaling er egentlig det, som det lyder til at være; det er maling, som man benytter i våde rum – eller rum hvor der generelt opholder sig meget vand ad gangen.

Med vådrumsmaling slipper man for en masse reparationer på sin maling og underliggende overflader. Samtidig behøver man ikke længere at føle, at man skal passe så gevaldigt på, hvis man opholder sig i et rum, hvor der ofte benyttes vand.

maling

Hvor køber du det?

Find maling til badeværelse og vådrum på nettet men kig også gerne hos den lokale forhandler. Det er nemt nok at få fat i vådrumsmaling i dag, da så mange forhandlere sælger det. Derfor handler det også mere om at finde en forhandler, som sælger vådrumsmaling til en god pris – men hvor kvaliteten samtidig er i orden.

Du vil jo helst ikke købe en omgang vådrumsmaling, som er dårlig af kvalitet eller har nogle mistænkelige ingredienser i sig. Overvej derfor hvilken slags vådrumsmaling du får fat i. Og køb ikke noget fra en uofficiel forhandler!

Du bør i samme åndedræt heller ikke købe vådrumsmaling brugt. Selv hvis du kender personen, bør du lige overveje en ekstra gang, om det er en god ide. Vådrumsmaling kan sagtens gå hen og blive for gammelt, når det endnu er i ubrugt stand.

Hvilke rum skal man bruge vådrumsmaling i?

Rum i hjemmet eller en ejendom, hvor der ofte benyttes vand, er for eksempel ens garage eller et eventuelt hobbyrum. En garage bliver som regel brugt til at vaske bilen i eller ens cykler og børnelegetøj. Derfor kan der også nemt sprøjtes en del vand op på væggene, hvilket kan ædelægge væggene nedenunder malingen på længere sigt. Overvej derfor grundigt om du ikke skal benytte vådrumsmaling i disse rum. Så behøver du ikke længere at være bange for, at der kommer et par sprøjt.

Det kan også være at man gerne vil benytte vådrumsmaling på ens badeværelse, hvor der ofte kan sprøjtes en del vand op på væggene. Og måske køkkenet skulle have en tur med en omgang vådrumsmaling af samme grund – i hvert fald stykket bag vasken tager ikke skade af at få en omgang vådrumsmaling.

Heldigvis kan man få vådrumsmaling i mange forskellige farver og derfor kan man sagtens benytte vådrumsmaling indenfor i ens hjem uden at det begynder at se helt tosset ud. Vælg en neutral farve, der passer sammen med alle andre farver som du har i hjemmet.