De fleste af os går nok ofte og tænker på alle de ting, vi gerne ville renovere i vores hjem, hvis bare vi havde tiden, pengene og muligheden. Det kan være, at vi ønsker os et nyt køkken, nye møbler i stuen eller gerne vil have fjernet en væg, så vores hjem kan blive mere åbent og moderne. Lige meget hvad det er, ender vi i langt de fleste tilfælde med ikke at gøre det fordi vi bilder os selv ind, at det kommer til at blive alt for dyrt og omstændigt.

Læg en plan

Det behøver det dog ikke nødvendigvis at blive. Hvis man skal være både billig og effektiv, når det kommer til hjemmerenovation, kræver det dog, at mn lægger en plan, inden man går i gang med noget som helst andet. Først og fremmest skal I overveje, om det er noget, I selv kan varetage ved hjælp af venner, familie og fremmede mennesker på internettet. Hvis I er usikre, kan det være en god ide at udskyde projektet eller lade det være i professionelle hænder. Ellers ender I med at gøre mere skade end gavn.

Derudover gælder det dog også om at være snedig i sin planlægning. Selvom I ønsker jer nye lædermøbler til stuen, behøver møblerne for eksempel ikke, i strengeste forstand, at være nye. De skal bare se nye ud. Går I på jagt i de lokale genbrugsbutikker med en bøtte læderfedt møbler såsom denne fra https://www.skindhuset.dk/produkter/32-laederfedtbalsam-amp-olie/, bør det i allerhøjeste grad være muligt at finde noget, I kan være tilfredse med. Ikke mindst i disse tider, hvor den gammeldags æstetik ser ud til at dominere i tøjmode såvel som i boligindretningen.

lædersofa i stuen

Vær snedig

Det er naturligvis ikke muligt at bruge læderfedt på møbler, mens møblerne stadig står i butikken. Sammenligner I imidlertid farven på bøtten med møblet tilstand, vil I hurtigt kunne gennemskue, hvorvidt læderfedt møbler vil kunne give jer et nyt møbel for brøkdelen af den pris, det ellers ville kræve. Hvis i agter at bruge læderfedt på møbler og møbler fra en genbrugsbutik kræver det dog, at I er konsekvente i stilen og renovationen. Hvis I lader tidligere møbler stå fremme, kan det bryde hele illusionen om, at møblerne allerhøjest har lidt kunstnerisk slid på samme måde som et par jeans med huller.

Hvis en bøtte læderfedt til møbler kan bruges til at renovere en hel stue, er meget andet også muligt. Lidt i samme boldgade er det for eksempel at renovere et rum ved at give det en ny farve. Lysere vægge kan nemlig med det samme få et rum til at virke nyt, elegant og større. I visse tilfælde kan du dog ikke undgå det hårde arbejde. I så tilfælde kan du trøste dig ved, at du i det mindste ikke betaler en håndværker for det. Og så er det en god samarbejdsøvelse med familien.

Så hvis du gerne vil spare penge, have flotte møbler og få et stærkere sammenhold med familien, så ved du nu, hvor du kan starte.