Er du lige flyttet ind i drømmehuset eller måske bare studielejligheden? Uanset hvad står du sikkert et sted i dit liv, hvor du er i gang med at skabe dit helt eget hjem, og det betyder, at du sikkert forsøger at sætte dit helt eget præg på tingene.

En af de ting, som du sikkert står og leder efter, er en sengeramme, og det er netop dette, at denne tekst vil hjælpe dig med at finde på en god og overskuelig måde. Så læs du bare videre, fordi så er du næsten sikker på at få nogle gode råd til, hvordan du finder den helt perfekte til dit hjem.

Gode grunde til at investere i en sengeramme

Ved at investere i et sengestel går du ind og beskytter din boksmadras på bedst mulig vis. Det kan nemlig være hårdt for en madras, hvis den blot er placeret direkte på det hårde og kolde gulv – den får lidt mere beskyttelse, hvis den for eksempel løftes op i højden.

Derudover er der også det æstetiske ved, at man tilføjer lidt mere udtryk til ens seng, og med et sengestel er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du har lyst til at udtrykke. Du kan nemlig få alt fra det moderne og stilfulde sengestel til det mere rustikke og naturlige sengestel.

https://time2sleep.dk/collections/sengeramme kan du få et indblik i de mange forskellige sengestel, der findes på markedet lige nu, og der er bestemt noget, der passer lige præcis til dit nye hjem.

Vigtige overvejelser at gøre sig

Der findes en række af faktorer, der som regel sætter grænserne for, hvad det er, som man kan lede efter. En af disse er boksmadrassens størrelse, fordi har du allerede en boksmadras, går det ikke at købe en sengeramme, der ikke passer til denne. Noget helt andet havde været, hvis man købte boksmadrassen efterfølgende.

Noget af det, der nok lidt binder sig til det første punkt er, at sengerammen, men også valg af boksmadras, afhænger af mængden af plads, som man har i sit soveværelse. Har man et lille soveværelse, er det også en mindre ramme, som man skal have fat i, og omvendt.

En helt anden ting, der selvfølgelig også påvirker ens valg, er prisen. For er du eksempelvis studerende, er det nok ikke den dyreste sengeramme, som du er på udkig efter. Her kan det dog også være værd at overveje, at prisen følger kvaliteten, hvorfor en billig ramme nok ikke vil være slidstærk på samme måde som en lidt dyrere en af slagsen.

Lav din egen sengeramme

Selvom der findes en masse forskellige sengerammer, som man kan købe sig til, er et andet alternativ, at man simpelthen laver sin egen. Der er for eksempel mange, der finder stor glæde af en ramme lavet på europaller, fordi selvom disse også koster lidt, er det penge at spare.

Skulle europalle-rammen dog ikke være noget for dig, findes der en lang række af hjemmesider, der giver inspiration til andre former for hjemmelavede sengerammer.