Hvis der er noget, som rigtig mange er bange for, så er det at tage til tandlægen. Der kan være forskellige grunde til, at man udskyder et tandlægebesøg, men der er ingen af grundene, der rent faktisk er gode. Det er vigtigt, at du passer godt på dine tænder, og her er det ikke nok, at du sørger for at børste dem morgen og aften – selvom det også er vigtigt. Du bliver nødt til at sørge for, at du også nogle gange kommer forbi en tandlægeklinik for at få styr på, om det hele ser ud, som det skal. Det er kun noget, som en tandlæge kan fortælle dig. 

Skipper du besøg hos tandlægeklinik på grund af økonomi? 

Nogle frygter tandlægebesøget, fordi der er nervøse for, hvad det kommer til at koste, når de er færdige og får deres regning. Det kan også blive dyrt med et besøg til en tandlægeklinik, men det er stadig ikke en god grund til, at man skipper besøget. Du kan finde en god klinik på www.plus1.dk allerede nu.  

Sådan kan du sørge for, at det ikke bliver dyrt 

Det er en dårlig undskyldning, at man dropper besøg på sin tandlægeklinik, fordi det er dyrt. Det er det, fordi det nemt kan komme til at koste dig mange flere penge, hvis du ikke sørger for at overholde dine jævnlige besøg ved tandlægen. Hvis du gerne vil gøre det billigere for dig selv, så er det også altid en mulighed, at du melder dig ind i sygeforsikring Danmark. Så hjælper de dig nemlig med et tilskud, hver gang du er ved tandlægen. 

Udsætter du besøg hos tandlægeklinik på grund af tandlægeskræk? 

Mange lider også af tandlægeskræk, og hvis du gør dette, så skal du finde en tandlægeklinik, som kan finde ud af at håndtere det. Du skal have en tandlæge, der tager det alvorligt, for ellers kan det sagtens ske, at du fremover bliver endnu mere bange for at tage til tandlægen. Du kan finde en god tandlæge, der tager din skræk alvorligt hos plus1.dk.  

Udsætter du tandlægebesøg, fordi du frygter resultatet? 

Kender du det med, at man siger, at uvidenhed er lykke? Det er måske den tilgang, som mange har, det det handler om at tage til tandlægen. Hvis man ikke tager til tandlægen, så ved man heller ikke, hvor slemt det muligvis står til, og så føles det slet ikke, som om det er virkeligt. Men her skal du tænke på, at det faktisk er langt mere skræmmende, hvis man ikke sørger for at komme jævnligt til sin tandlægeklinik. Hvis man ikke bliver tjekket op på løbende, så kan dine tænder virkelig nå at få det dårligt. 

Hvor ofte skal man tage til tandlægen? 

Det er forskellige fra person til person, hvor ofte man bør tage til tandlægen. Det kommer nemlig an på, hvordan dine tænder og dit tandkød har det. Din tandlæge kan hjælpe dig med at finde ud, hvor ofte du skal komme til tandlægeklinik for at sikre en sund mund.