Skal du indrette din nye bolig, eller genindrette den gamle? Måske skal du flytte sammen med en partner, eller flytte fra en, så der pludselig mangler en masse møbler? Det kan være en stor og uoverskuelig proces, der kan tage meget lang tid at komme igennem, hvis ikke man er en smule metodisk. Her kan du få nogle gode tips til, hvordan du kommer ordentligt i gang.

Organiseret inspiration

Det lyder som et oxymoron – organiseret inspiration, det lyder helt paradoksalt, og en kunstner ville da nok også løfte et øjenbryn. Her menes der bare, sørg for at starte med at lade dig inspirere, hvad enten I er flere eller bare dig. Start med at tale om, hvilke ting, I skal have i lejligheden.

De store ting kommer først, så som: sofa, spisebord, sofabord, stole, lamper, fjernsynsmøbel, evt. chatol, klaver og så videre. Hvilke større ting mangler I, og hvor skal de stå henne? At tegne hjemmet med de forestillede møbler kan være et godt hjælpemiddel. Gå for eksempel ind på en side som https://hofstrawagner.dk/ og lad jer inspirere i forhold til, hvordan borde og stole kan se ud.

Det er smart at tage på udkig efter møbler, enten i fysiske butikker eller online. På den måde kan man pludselig blive inspireret til en form eller et materiale, man ellers aldrig ville have overvejet – et rundt spisebord, barstole i træ eller lignende.

På den måde kan man altså godt når det kommer til boligindretning tale om, at man kan organisere sin inspiration. Det er produktivt at have en inspirationsfase, hvor idéerne bare kan vælte ind, og så derefter at føre dem ud i livet, uden hele tiden at stoppe op og sætte spørgsmålstegn ved, om der var andre idéer, I ikke havde overvejet endnu. Dette skal dog ikke betyde, at der ikke lige pludselig kan komme en helt genial idé ind til sidst i forløbet.

boligindretning

Find de bedste møbler til hjemmet

Når først I har lavet en god plan og liste med alle mulige drømme og idéer til, hvordan hjemmet skal indrettes, er det med at komme ud og skaffe møblerne. Måske er det noget med at gå på brugtmarkeder på nettet og holde øje med nogle bestemte stole. Måske er der nogle ting, der skal købes fra ny og leveres.

Selvom det virker voldsomt, kan det være rart at få alle disse køb og leverancer og afhentninger til at foregå inden for et relativt afgrænset stykke tid. Det er ligesom at rive et plaster af i ét ryk, bruge jeres penge og få ordnet alt det praktiske. Lige pludselig har I alle møblerne i lejligheden, og så kan I begynde på det sjoveste af det hele.

Det sjoveste er selvfølgelig at gå og flytte rundt på møblerne og finde ud af, præcis hvor de skal stå. Og den anden sjove ting er, at nu kan I gå ud og lede efter detaljer – billeder til væggene, hynder til bænken, vaser og alt sådan noget. Det kan man godt strække ud over resten af livet i hjemmet.