Når der skal bygges nyt eller bygges om, skal du sandsynligvis have hjælp af en hel række forskellige håndværkere. Alt efter projektets omfang skal du både bruge murer, snedker, tømrer, maler, elektriker og måske endda en vvs-mand. Der er rigtig mange, der skal arbejde sammen om dit projekt og mange bolde, der skal holdes i luften. Førend hele projektet skal sættes i gang, skal du vælge entrepriseform. Dvs. du skal vælge, hvordan projektet skal styres og af hvem.  

Entrepriseformer 

En entreprise er en aftale mellem en entreprenør eller håndværker og en bygherre. Aftalen fastslår hvordan et byggeri skal opføres og til hvilken pris. En sådan aftale findes i forskellige former, og du kan vælge mellem totalentreprise, hovedentreprise, storentreprise eller fagentreprise. Entrepriseaftalen har betydning for hvem, der har ansvaret for håndværkerne, og det arbejde de udfører, og betyder i realiteten også noget for, hvor meget du selv bliver involveret i processen.  

Vælg et firma du har tillid til 

På https://egerbyg.dk/entreprise/ kan du læse lidt om de forskellige enterpriseformer. Som mange andre firmaer tilbyder de alle former for entrepriseaftaler. Det vigtigste her er at du vælger et firma, som du har tillid til og kommunikerer godt med. Egerbyg får rigtig gode anmeldelser fra tilfredse kunder, der har oplevet meget professionel håndtering af arbejdet og som har fået rigtig flotte resultater. De kan være et rigtig godt valg for dig, der bor i eller omkring København.  

Storentreprise frem for totalentreprise 

Det kan ofte virke som den nemmeste løsning at vælge en totalentrepriseaftale, hvor alt ansvar lægges over på totalentreprenøren. Denne type entreprise er dog mest brugt i forbindelse med simple opgaver, såsom sommerhuse og typehuse, hvor opgaven er meget ligetil.  

En storentreprise giver dig mere ansvar men også mere mulighed for at styre projektet selv, og er derfor mere oplagt til de fleste opgaver. Her inddeles forskellige faggrupper i forskellige delentrepriser, der hver især har ansvaret for deres del af projektet. Du overlader koordinering og udførsel af arbejdet til dem, der ved hvad de laver, men det er stadig dig eller din rådgiver, der fører tilsyn og leder projektet.  

Gør dit forarbejde grundigt 

For at få det bedste resultat er det vigtigt, at du gør dit forarbejde grundigt, før du sætter selve byggeprocessen i gang. Tænk alle dine behov igennem og sørg for at få hjælp til alle aspekter, som du har brug for hjælp til. Det kan være dyrt at bruge en arkitekt, men ofte dyrere at lade være, hvis ikke du selv har erfaring og ekspertise.  

At vælge det rigtige entreprenørfirma er nok de allervigtigste. Indhent flere tilbud, sammenlign priser og sammenlign også anbefalinger fra tidligere kunder. Få også en snak med i hvert fald et par firmaer, så du kan mærke efter, om i er på bølgelængde og om du føler, at det er mennesker, som du kan kommunikere godt med. Det er de mennesker, der kommer til at have ansvaret for dit hjem, og det er vigtigt, at der ikke opstår misforståelser imellem jer.